Novoroční utopenec
Vychutnejte si oblíbenou klasiku.
Postup
- Cibule oloupeme, nakájíme a asi polovinu promícháme s kyselým zelím a pokrájenou sterilizovanou paprikou. Salám oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Do plátků salámu balíme připravenou zelnou směs a závitky upevníme párátkem. Poté je vyskládáme do připravené sklenice a proložíme zbylou cibulí a nakrájenou feferonkou.
- Do kastrolu nalijeme vodu, ocet, přidáme olej, cukr, sůl, barevný pepř a vše necháme přejít varem. Pak necháme nálev vychladnout a zalijeme jím závitky ve sklenici. Podáváme dobře rozležené.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
561 KCal
26 %
23 %
-
Energie
2349 KJ
26 %
23 %
-
Sacharidy
12,4 g
14 %
12 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
15,1 g
24 %
22 %
-
Tuky
50,5 g
78 %
72 %
-
nasycené
20,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA