Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

8 PORCE +

Nálev na utopence:

Postup

  1. Cibule oloupeme, nakájíme a asi polovinu promícháme s kyselým zelím a pokrájenou sterilizovanou paprikou. Salám oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Do plátků salámu balíme připravenou zelnou směs a závitky upevníme párátkem. Poté je vyskládáme do připravené sklenice a proložíme zbylou cibulí a nakrájenou feferonkou.
  3. Do kastrolu nalijeme vodu, ocet, přidáme olej, cukr, sůl, barevný pepř a vše necháme přejít varem. Pak necháme nálev vychladnout a zalijeme jím závitky ve sklenici. Podáváme dobře rozležené.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    561 KCal

    26 %

    23 %

  • Energie

    2349 KJ

    26 %

    23 %

  • Sacharidy

    12,4 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    15,1 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    50,5 g

    78 %

    72 %

  • nasycené

    20,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Špenátový koláč s cibulí a česnekem

Na tomto slaném koláči si pochutná celá rodina.

Pečená šunka s červenou řepoua křenem

Skvělý recept na teplý předkrm.

Utopenci z karbanátků

Věděli jste, že můžete naložit i karbanátky?

Uzený hovězí jazyk s křenovou majonézou

Lahůdka pro opravdové gurmány.

Masový selský koláč

Slaný koláč, na kterém si pochutnáte.