Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    122 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    512 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    24,3 g

    28 %

    24 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    3,8 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    0,5 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Vše vsypeme do mísy.
  2. K bramborám přidáme nasekané lístečky tymiánu a kmín. Vše osolíme a opepříme
  3. V pánvi rozehřejeme olej. Naběračkou do ní vložíme trochu brambor a rozetřeme je do tvaru placičky. Bramboráček upečeme u obou stran dozlatova. Stejně připravíme i další placičky.
Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.