Rösti
Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.
Postup
- Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Vše vsypeme do mísy.
- K bramborám přidáme nasekané lístečky tymiánu a kmín. Vše osolíme a opepříme
- V pánvi rozehřejeme olej. Naběračkou do ní vložíme trochu brambor a rozetřeme je do tvaru placičky. Bramboráček upečeme u obou stran dozlatova. Stejně připravíme i další placičky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
122 KCal
6 %
5 %
-
Energie
512 KJ
6 %
5 %
-
Sacharidy
24,3 g
28 %
24 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
3,8 g
6 %
6 %
-
Tuky
0,5 g
1 %
1 %
-
nasycené
0,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA