Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Vše vsypeme do mísy.
  2. K bramborám přidáme nasekané lístečky tymiánu a kmín. Vše osolíme a opepříme
  3. V pánvi rozehřejeme olej. Naběračkou do ní vložíme trochu brambor a rozetřeme je do tvaru placičky. Bramboráček upečeme u obou stran dozlatova. Stejně připravíme i další placičky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    122 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    512 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    24,3 g

    28 %

    24 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    3,8 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    0,5 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.