Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    431 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1802 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    2,7 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    28,4 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    32,1 g

    49 %

    46 %

  • nasycené

    18,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo (8–10 minut), necháme je vychladnout, oloupeme a podélně rozkrojíme na poloviny.
  2. Z hermelínů odkrojíme vrstvu s plísní. Vnitřek sýra dáme do mixéru, zalijeme vodkou, smetanou, ochutíme mletou paprikou a pepřem. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
  3. Hermelínovou náplň rozdělíme na půlky vajec a ozdobíme paprikou nakrájenou na nudličky a pažitkou. Naplněná vejce podáváme ozdobená listy salátu.
Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.