Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1010 KCal

    46 %

    42 %

  • Energie

    4227 KJ

    46 %

    42 %

  • Sacharidy

    11,8 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    24,8 g

    39 %

    37 %

  • Tuky

    97,3 g

    150 %

    139 %

  • nasycené

    19,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Připravíme si vhodnou nádobu, do které upravené sýry naložíme. Kvůli množství použitého oleje by neměl její průměr být o mnoho větší než jsou kolečka sýrů.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, oloupaný česnek na tenké plátky. Sýry rozkrojíme na poloviny a vnitřní stranu potřeme směsí, připravenou ze špetky mletého kmínu, špetky chilli koření a lžíce oleje. Vložíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme bobkový list a nakonec poklademe lžičku nakrájených kapií. Takto upravené sýry složíme opět k sobě.
  3. Hermelíny dáme do připravené nádoby, prokládáme celým pepřem a chilli papričkami. Nakonec vše zalijeme připraveným olejem tak, aby sýry byly ponořené. Nádobu dobře uzavřeme a necháme zrát při běžné pokojové teplotě asi 3-4 dny. Podáváme s celozrnným pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.