Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    704 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2947 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    4,6 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    43,8 g

    69 %

    64 %

  • Tuky

    56,9 g

    88 %

    81 %

  • nasycené

    27,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu. Mrkev oloupeme, nastrouháme a osmahneme v pánvi na rozpuštěném másle. Rajče omyjeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme.
  2. Nakrájené rajče smícháme se sýrem, nasekanou petrželkou a polovinou rozpuštěné želatiny. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Kuřecí paštiku smícháme s osmaženou mrkví a zbylou želatinou. Na dno a stěny formy na srnčí hřbet přitiskneme v rovnoměrné vrstvě 2/3 paštikové směsi. Na ni rozdělíme směs ze sýra a rajčat. Zakryjeme zbylou paštikou a uhladíme.
  4. Formu uložíme asi na 5 hodin do chladničky. Pak formu krátce ponoříme do teplé vody a paštikový hřbet vyklopíme. Ozdobíme mrkvovými hvězdičkami a salátovými listy.
Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.