Paštikový hřbet
Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 40 min
bez tuhnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
704 KCal
32 %
29 %
-
Energie
2947 KJ
32 %
29 %
-
Sacharidy
4,6 g
5 %
5 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
43,8 g
69 %
64 %
-
Tuky
56,9 g
88 %
81 %
-
nasycené
27,8 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu. Mrkev oloupeme, nastrouháme a osmahneme v pánvi na rozpuštěném másle. Rajče omyjeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme.
- Nakrájené rajče smícháme se sýrem, nasekanou petrželkou a polovinou rozpuštěné želatiny. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Kuřecí paštiku smícháme s osmaženou mrkví a zbylou želatinou. Na dno a stěny formy na srnčí hřbet přitiskneme v rovnoměrné vrstvě 2/3 paštikové směsi. Na ni rozdělíme směs ze sýra a rajčat. Zakryjeme zbylou paštikou a uhladíme.
- Formu uložíme asi na 5 hodin do chladničky. Pak formu krátce ponoříme do teplé vody a paštikový hřbet vyklopíme. Ozdobíme mrkvovými hvězdičkami a salátovými listy.