Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

bez tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu. Mrkev oloupeme, nastrouháme a osmahneme v pánvi na rozpuštěném másle. Rajče omyjeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme.
  2. Nakrájené rajče smícháme se sýrem, nasekanou petrželkou a polovinou rozpuštěné želatiny. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Kuřecí paštiku smícháme s osmaženou mrkví a zbylou želatinou. Na dno a stěny formy na srnčí hřbet přitiskneme v rovnoměrné vrstvě 2/3 paštikové směsi. Na ni rozdělíme směs ze sýra a rajčat. Zakryjeme zbylou paštikou a uhladíme.
  4. Formu uložíme asi na 5 hodin do chladničky. Pak formu krátce ponoříme do teplé vody a paštikový hřbet vyklopíme. Ozdobíme mrkvovými hvězdičkami a salátovými listy.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    704 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2947 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    4,6 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    43,8 g

    69 %

    64 %

  • Tuky

    56,9 g

    88 %

    81 %

  • nasycené

    27,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.