Omeleta s kozím sýrem

Vaječná omeleta je skvělou a tradiční volbou pro rychlou snídani, která zasytí. Přidejte k ní navíc čerstvý kozí sýr a zeleninový salátek a na stole máte dokonalou mňamku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

2 PORCE +

Na salát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    457 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1911 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    10,0 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    20,8 g

    33 %

    31 %

  • Tuky

    35,9 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    12,3 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na rozpuštěném másle krátce orestujeme hrášek. Vejce rozšleháme metličkou, osolíme, opepříme a přilijeme na pánev. Pomocí vařečky z krajů stahujeme sražená vejce do středu pánve a místo nich necháme rozlévat po zbytku pánve ta tekutá.
  2. Poté na omeletu rozprostřeme kousky kozího sýra a necháme chvilku zapéct. Hotovou omeletu přehneme napůl a můžeme ji přepůlit. Omeletu servírujeme se salátem ze špenátu, rukoly a rajčátek zakápnutým citronovou šťávou a olivovým olejem.
Autor:

Podobné recepty

Rýžová kaše

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Rýžová kaše s mákem a švestkovou omáčkou

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne...

Japonské lívance s ovocem

Nadýchanější lívance jste snad ještě nikdy nejedli.

Plněné pohankové palačinky

Báječná slaná snídaně plná zdravých surovin.