Omeleta s kozím sýrem
Vaječná omeleta je skvělou a tradiční volbou pro rychlou snídani, která zasytí. Přidejte k ní navíc čerstvý kozí sýr a zeleninový salátek a na stole máte dokonalou mňamku.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
457 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1911 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
10,0 g
11 %
10 %
-
Vláknina
5,3 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
20,8 g
33 %
31 %
-
Tuky
35,9 g
55 %
51 %
-
nasycené
12,3 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Na rozpuštěném másle krátce orestujeme hrášek. Vejce rozšleháme metličkou, osolíme, opepříme a přilijeme na pánev. Pomocí vařečky z krajů stahujeme sražená vejce do středu pánve a místo nich necháme rozlévat po zbytku pánve ta tekutá.
- Poté na omeletu rozprostřeme kousky kozího sýra a necháme chvilku zapéct. Hotovou omeletu přehneme napůl a můžeme ji přepůlit. Omeletu servírujeme se salátem ze špenátu, rukoly a rajčátek zakápnutým citronovou šťávou a olivovým olejem.