Rozpečený kozí sýr s ořechy a medem na toustu

1 hodnocení

Kozí sýr patří mezi nejzdravější sýry, a proto je velká škoda ho nevyužít při přípravě svačiny. Toast s rozpečeným kozím sýrem, medem a ořechy vám určitě zachutná.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    276 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1157 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    19,4 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    9,6 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    17,4 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    6,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chléb nakrájíme na krajíce tlusté asi 1,5 cm a rozložíme je na plech vymazaný máslem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 3 minuty.
  2. Pak na jednotlivé krajíce rozdrobíme kozí sýr a vlašské ořechy. Zakapeme každý lžící oleje, posolíme, opepříme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme dalších 5 minut.
  3. Chleby rozdělíme na talíře, pokapeme medem, ozdobíme řeřichou a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Řepná pomazánka s křenem

Místo kupované pomazánky zvolte raději tuto skvělou domácí.

Galetka s červenou řepou a ricottou

Pokud jste nevěděli, že můžete francouzskou galetku připravit i na slano, vyzkoušejte náš snadný...

Špenátový koláč

Tento koláč se skvěle hodí na Velikonoce.

Slaný cuketový koláč

Slaný koláč snadný na přípravu a velmi chutný.

Slaný koláč s paprikou, šunkou a ricottou

Slaný koláč snadný na přípravu a velmi chutný.