Pikantní vajíčková pomazánka s topinkami

1 hodnocení

Pikantní jídla prý zahřívají. Dopřejte si jako předkrm nebo svačinu právě tuto lehce pálivou vajíčkovou pomazánku a neuděláte chybu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

bez uležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    176 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    738 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    1,8 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    8,2 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    15,2 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V misce smícháme majonézu s hořčicí, nasekanou pažitkou a nadrobno nakrájenou feferonkou. Vejce uvařená natvrdo nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme je do mísy. Opepříme, osolíme a necháme alespoň 30 minut uležet v lednici.
  2. Chléb nakrájíme na plátky a z obou stran opečeme na oleji do zlatohnědé barvy. Pomazánku namažeme na čerstvé topinky a posypeme čerstvou nasekanou pažitkou a nadrobno nakrájenou chilli papričkou.
Autor:

Podobné recepty

Naložené sýry

Na oslavu se domácí nakládaný sýr skvěle hodí.

Masový pták

Na oslavě tímto masovým ptákem všechny ohromíte.

Sladkokyselé cuketky

Není nad domácí nakládanou zeleninu.

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Párečky v těstě a slané tyčky

Po těchto tyčinkách se na oslavě jen zapráší.