Hermelín v alobalu se zeleninovým salátem
Plísňový sýr v alobalu si můžete upéct v troubě, ale také třeba na grilu. Nezapomeňte si k němu připravit zeleninový salát.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
546 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2284 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
8,8 g
10 %
9 %
-
Vláknina
2,9 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
27,3 g
43 %
40 %
-
Tuky
44,1 g
68 %
63 %
-
nasycené
23,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Připravíme si 4 čtverce alobalu, potřeme je olejem a na každý položíme jeden sýr.
- Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Česnek dáme do misky a smícháme ho se zbylým olejem, ochutíme pepřem, chilli a provensálskými bylinkami. Touto směsí potřeme povrch sýrů a zabalíme je do alobalu.
- Zabalené sýry dáme na střední rošt trouby vyhřáté na 180 °C a zapékáme 15 minut. Mezitím si připravíme salát.
- Rajčata a papriky zbavené semínek omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, oboje nakrájíme na tenké plátky. V pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm všechnu připravenou zeleninu. Salát rozdělíme do misek, osolíme a opepříme. Podáváme k sýru, který ozdobíme brusinkovou zavařeninou.