Drožďová pomazánka

1 hodnocení

Pryč jsou časy drožďové pomazánky ze školek. Nemusíte na ni zanevřít, protože s naším receptem bude chutnat i vám. Vyzkoušejte a uvidíte.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    121 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    507 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    1,3 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    4,9 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    9,4 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    7,6 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    3,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak ji pozvolna opékáme v pánvi na rozehřátém másle asi 3 minuty dosklovata.
  2. Do pánve přidáme rozdrobené droždí, sůl a pepř. Za stálého míchání směs restujeme asi 3 minuty, dokud se droždí nerozvoní.
  3. Do směsi nakonec zašleháme vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Hotovou pomazánku můžeme podávat teplou či studenou. Dozdobíme ji např. salátem, cherry rajčaty a řeřichou.
Autor:

Podobné recepty

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.