Drožďová pomazánka
Pryč jsou časy drožďové pomazánky ze školek. Nemusíte na ni zanevřít, protože s naším receptem bude chutnat i vám. Vyzkoušejte a uvidíte.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
121 KCal
6 %
5 %
-
Energie
507 KJ
6 %
5 %
-
Sacharidy
1,3 g
1 %
1 %
-
Vláknina
4,9 g
16 %
16 %
-
Bílkoviny
9,4 g
15 %
14 %
-
Tuky
7,6 g
12 %
11 %
-
nasycené
3,3 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak ji pozvolna opékáme v pánvi na rozehřátém másle asi 3 minuty dosklovata.
- Do pánve přidáme rozdrobené droždí, sůl a pepř. Za stálého míchání směs restujeme asi 3 minuty, dokud se droždí nerozvoní.
- Do směsi nakonec zašleháme vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Hotovou pomazánku můžeme podávat teplou či studenou. Dozdobíme ji např. salátem, cherry rajčaty a řeřichou.