Rybí vývar s knedlíčky z kapra

1 hodnocení

Jak zpracovat o Vánocích co největší část kapra? Připravte klasického smaženého kapra a rybí polévku, do které navíc přidáte i knedlíčky z kapra. Jejich příprava je jednoduchá.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Vývar:

Knedlíčky:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    144 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    604 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    16,7 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    6,2 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    8,9 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    3,3 g

    5 %

    5 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do hrnce dáme hlavu a odřezky z kapra a očištěnou na menší kusy nakrájenou zeleninu. Přidáme kuličky pepře, sůl a zalijeme 1500 ml vody. Přivedeme k varu, plamen ztlumíme a vaříme pozvolna 60 minut. Během vaření odstraňujeme pěnu na hladině. Poté vývar scedíme do nového hrnce a přivedeme k varu.
  2. Filet z kapra zbavíme drobných kůstek, nakrájíme na kostky a vložíme do nádoby mixéru. Přidáme oloupaný česnek, vejce, sůl a rozmixujeme na jemnou hmotu. Do masové směsi vmícháme strouhanku s pažitkou a vypracujeme hustší těstíčko, ze kterého vyválíme malé kuličky. Vložíme je do vývaru a vaříme asi 5 minut.
  3. Mezitím čerstvou mrkev, celer a pórek očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Uvařené knedlíčky vyjmeme a uchováme v teple. Do vývaru dáme připravenou zeleninu a vaříme asi 3 minuty na skus. Vývar rozdělíme na talíře. Přidáme knedlíčky dle chuti a nakonec posypeme petrželí.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z červené řepy

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z červené řepy s tymiánovými krutony

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí s houbami

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí s klobásou

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.