Rybí vývar s knedlíčky z kapra
Jak zpracovat o Vánocích co největší část kapra? Připravte klasického smaženého kapra a rybí polévku, do které navíc přidáte i knedlíčky z kapra. Jejich příprava je jednoduchá.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
144 KCal
7 %
6 %
-
Energie
604 KJ
7 %
6 %
-
Sacharidy
16,7 g
19 %
17 %
-
Vláknina
6,2 g
21 %
21 %
-
Bílkoviny
8,9 g
14 %
13 %
-
Tuky
3,3 g
5 %
5 %
-
nasycené
1,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Do hrnce dáme hlavu a odřezky z kapra a očištěnou na menší kusy nakrájenou zeleninu. Přidáme kuličky pepře, sůl a zalijeme 1500 ml vody. Přivedeme k varu, plamen ztlumíme a vaříme pozvolna 60 minut. Během vaření odstraňujeme pěnu na hladině. Poté vývar scedíme do nového hrnce a přivedeme k varu.
- Filet z kapra zbavíme drobných kůstek, nakrájíme na kostky a vložíme do nádoby mixéru. Přidáme oloupaný česnek, vejce, sůl a rozmixujeme na jemnou hmotu. Do masové směsi vmícháme strouhanku s pažitkou a vypracujeme hustší těstíčko, ze kterého vyválíme malé kuličky. Vložíme je do vývaru a vaříme asi 5 minut.
- Mezitím čerstvou mrkev, celer a pórek očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Uvařené knedlíčky vyjmeme a uchováme v teple. Do vývaru dáme připravenou zeleninu a vaříme asi 3 minuty na skus. Vývar rozdělíme na talíře. Přidáme knedlíčky dle chuti a nakonec posypeme petrželí.