Polévka z kysaného zelí s klobásou

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    412 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1724 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    25,4 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    9,2 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    29,3 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    14,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na rozehřátém sádle. Pak ji zaprášíme moukou a sladkou paprikou a za stálého míchání zalijeme vývarem.
  2. Přidáme překrájené kysané zelí, kmín a na kostičky nakrájené brambory a uvaříme doměkka.
  3. Během vaření nakrájíme klobásu na kolečka, orestujeme na pánvi a přidáme do polévky. Nakonec polévku zjemní smetanou, dochutíme solí a pepřem a ještě asi 5 minut povaříme.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.