Polévka z kysaného zelí s houbami

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    305 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1277 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    23,7 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    7,4 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    19,0 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    10,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli s kmínem. Zaprášíme ji hladkou moukou a mletou sladkou paprikou, pak za stálého míchání zalijeme vývarem a povaříme.
  2. Kysané zelí překrájíme na menší kousky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše přidáme do vývaru a vaříme doměkka.
  3. Během vaření očistíme a nakrájíme houby. Podusíme je na pánvi na trošce oleje, dokud se nevydusí všechna tekutina. Pak podušené houby přidáme do polévky a dochutíme ji solí a pepřem. Těsně před koncem varu nalijeme do polévky smetanu a vše ještě prohřejeme.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.