Rajčatová salsa

Vyzkoušejte pravou mexickou salsu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    82 KCal

    4 %

    3 %

  • Energie

    343 KJ

    4 %

    3 %

  • Sacharidy

    13,6 g

    15 %

    14 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme je a zbavíme semínek. Dužinu nakrájíme na velmi jemné kostičky. Šalotku oloupeme, z chilli papričky odstraníme semínka a oboje nakrájíme nadrobno.
  2. Všechny přísady dáme do misky, promícháme a ochutíme solí a pepřem. Koriandr opláchneme, lístky nasekáme a vmícháme do salsy.
Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.