Rajčatová salsa

Vyzkoušejte pravou mexickou salsu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    82 KCal

    4 %

    3 %

  • Energie

    343 KJ

    4 %

    3 %

  • Sacharidy

    13,6 g

    15 %

    14 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme je a zbavíme semínek. Dužinu nakrájíme na velmi jemné kostičky. Šalotku oloupeme, z chilli papričky odstraníme semínka a oboje nakrájíme nadrobno.
  2. Všechny přísady dáme do misky, promícháme a ochutíme solí a pepřem. Koriandr opláchneme, lístky nasekáme a vmícháme do salsy.
Autor:

Podobné recepty

Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Opilé meruňky

Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.

Nakládaný ovčí sýr

Neváhejte si dát k večeři nakládaný kozí sýr.

Nakládané houby

Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.