Polévka z červené řepy
Zahřejte se po procházce horkou polévkou podle našeho receptu.
Postup
- Oloupanou řepu nakrájíme na kousky, očištěné fazolky na třetiny.
- Nasekanou cibuli necháme zesklovatět na troše oleje. Zaprášíme moukou, za stálého míchání krátce opečeme a vmícháme protlak.
- Minutu opékáme, zalijeme vývarem a důkladně rozmícháme. Přidáme řepu, bobkový list, nové koření a zvolna vaříme doměkka.
- Vsypeme fazolky a fazole, 5 minut povaříme. Doladíme solí, pepřem, citronem, cukrem a nasekaným koprem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
370 KCal
17 %
15 %
-
Energie
1550 KJ
17 %
15 %
-
Sacharidy
51,0 g
58 %
51 %
-
Vláknina
17,8 g
59 %
59 %
-
Bílkoviny
19,1 g
30 %
28 %
-
Tuky
6,2 g
10 %
9 %
-
nasycené
0,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA