Polévka z červené řepy

nehodnoceno

Zahřejte se po procházce horkou polévkou podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    370 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1550 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    51,0 g

    58 %

    51 %

  • Vláknina

    17,8 g

    59 %

    59 %

  • Bílkoviny

    19,1 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    6,2 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou řepu nakrájíme na kousky, očištěné fazolky na třetiny.
  2. Nasekanou cibuli necháme zesklovatět na troše oleje. Zaprášíme moukou, za stálého míchání krátce opečeme a vmícháme protlak.
  3. Minutu opékáme, zalijeme vývarem a důkladně rozmícháme. Přidáme řepu, bobkový list, nové koření a zvolna vaříme doměkka.
  4. Vsypeme fazolky a fazole, 5 minut povaříme. Doladíme solí, pepřem, citronem, cukrem a nasekaným koprem.
Autor:

Podobné recepty

Půlnoční zelňačka

Tato polévka vás opravdu zasytí.

Polévka šorpa

Šorpa je polévka z dušeného masa a zeleniny, která pochází z Turkmenistánu.

Pikantní hovězí vývar se zeleninou a motýlky

Nebojte se přidat do hovězího vývaru i pikantní koření.

Varšavské dršťky

Tradiční polský pokrm, který má kořeny ve Varšavě.

Polévka z mletého masa

Rychlá polévka, ideální pro děti.