Plněná broskev s vinnou lučinou

Studený předkrm, který spojuje sladké a slané chutě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    839 KCal

    38 %

    35 %

  • Energie

    3511 KJ

    38 %

    35 %

  • Sacharidy

    139,4 g

    158 %

    139 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    9,9 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    25,8 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    16,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pažitku opláchneme, necháme okapat a nakrájíme najemno. Lučinu osolíme, opepříme a vyšleháme s bílým vínem na hladký krém. Nakonec zašleháme nadrobno nakrájenou pažitku.
  2. Čtyři poloviny broskví necháme vcelku, zbylé nakrájíme na kolečka a lehce osušíme papírovým ubrouskem.
  3. Na dno sklenice položíme půlku broskve a nastříkáme do ní sýrový krém, který překryjeme kolečkem broskve. Střídavě vršíme krém a broskve, až do naplnění sklenice. Dozdobíme plátkem šunky a čerstvou bylinkou. Stejně naplníme i ostatní sklenice.
Autor:

Podobné recepty

Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Opilé meruňky

Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.

Nakládaný ovčí sýr

Neváhejte si dát k večeři nakládaný kozí sýr.

Nakládané houby

Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.