Plněná broskev s vinnou lučinou
Studený předkrm, který spojuje sladké a slané chutě.
Postup
- Pažitku opláchneme, necháme okapat a nakrájíme najemno. Lučinu osolíme, opepříme a vyšleháme s bílým vínem na hladký krém. Nakonec zašleháme nadrobno nakrájenou pažitku.
- Čtyři poloviny broskví necháme vcelku, zbylé nakrájíme na kolečka a lehce osušíme papírovým ubrouskem.
- Na dno sklenice položíme půlku broskve a nastříkáme do ní sýrový krém, který překryjeme kolečkem broskve. Střídavě vršíme krém a broskve, až do naplnění sklenice. Dozdobíme plátkem šunky a čerstvou bylinkou. Stejně naplníme i ostatní sklenice.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
839 KCal
38 %
35 %
-
Energie
3511 KJ
38 %
35 %
-
Sacharidy
139,4 g
158 %
139 %
-
Vláknina
2,2 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
9,9 g
16 %
15 %
-
Tuky
25,8 g
40 %
37 %
-
nasycené
16,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA