Ingredience
Postup
- Slané sušenky rozdrtíme a v míse je promícháme s rozpuštěným máslem. Rozevírací dortovou formu vyložíme pečicím papírem a vmačkáme do ní sušenkovou směs. Necháme v lednici vychladit.
- Lískové ořechy nasucho opražíme. Želatinu namočíme do studené vody, necháme nabobtnat a pak vodu vymačkáme. Smetanu nalijeme do kastrůlku, mírně zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme ji rozpustit.
- Celer očistíme a nakrájíme na kousky. Pažitku opereme, osušíme a nasekáme. V mixéru promícháme tvaroh s nivou, větší částí ořechů (několik ořechů a kousek sýra si necháme na zdobení), pažitkou a celerem. Osolíme, opepříme a zašleháme smetanovou směs se želatinou.
- Sýrovou náplň rozetřeme na sušenkový korpus a dáme asi na 4 hodiny do lednice zatuhnout. Na konec dort ozdobíme ořechy, nivou a koprem. Zakapeme olivovým olejem, rozkrájíme na porce a podáváme.