Slaný cheesecake s oříšky

nehodnoceno

Vyzkoušejte cheesecake naslano.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez tuhnutí

Ingredience

8 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    452 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1890 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    10,7 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    8,6 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    23,5 g

    37 %

    35 %

  • Tuky

    33,0 g

    51 %

    47 %

  • nasycené

    16,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slané sušenky rozdrtíme a v míse je promícháme s rozpuštěným máslem. Rozevírací dortovou formu vyložíme pečicím papírem a vmačkáme do ní sušenkovou směs. Necháme v lednici vychladit.
  2. Lískové ořechy nasucho opražíme. Želatinu namočíme do studené vody, necháme nabobtnat a pak vodu vymačkáme. Smetanu nalijeme do kastrůlku, mírně zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme ji rozpustit.
  3. Celer očistíme a nakrájíme na kousky. Pažitku opereme, osušíme a nasekáme. V mixéru promícháme tvaroh s nivou, větší částí ořechů (několik ořechů a kousek sýra si necháme na zdobení), pažitkou a celerem. Osolíme, opepříme a zašleháme smetanovou směs se želatinou.
  4. Sýrovou náplň rozetřeme na sušenkový korpus a dáme asi na 4 hodiny do lednice zatuhnout. Na konec dort ozdobíme ořechy, nivou a koprem. Zakapeme olivovým olejem, rozkrájíme na porce a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Rohlíčky se špenátovou náplní

Na oslavu upečte slané rohlíčky plněné špenátem.

Nakládané lilky s tymiánem

Nakládat nemusíte jen okurky. Pro změnu zkuste udělat nakládané lilky.

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.