Ingredience
Postup
- Játra pečlivě očistíme od blanek. Nakrájíme je na menší kousky a přendáme do misky. Zalijeme je červeným vínem a necháme marinovat alespoň 5 minut.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na pánvi. Cibuli oloupeme a usekáme najemno. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky. Oboje přidáme ke slanině a ještě chvilku restujeme.
- Játra vyndáme z vína, lehce je osušíme a vložíme do pánve s orestovanou slaninou a cibulkou. Opečeme je ze všech stran.
- Játra podlijeme několika lžícemi červeného vína, ve kterém jsme marinovali játra. Přidáme bobkový list, hrubě podrcený pepř a dochutíme solí. Játra podusíme na víně asi 10 minut (podle potřeby přilijeme další).
- Pánev odstavíme z ohně. Z podušených jater vyndáme bobkový list. Obsah pánve přendáme do mixéru a nahrubo umixujeme. Hrubou fáši přendáme na širokou mísu a necháme vychladnout.
- Sušené brusinky namočíme a necháme nabobtnat. Pak je scedíme a vmícháme do vychladlé paštiky. Paštiku rozdělíme do jednoporcových misek a necháme ztuhnout v lednici.