Paštika z drůbežích jater s vínem a brusinkami
Nachystejte partnerovi romantickou večeři.
Postup
- Játra pečlivě očistíme od blanek. Nakrájíme je na menší kousky a přendáme do misky. Zalijeme je červeným vínem a necháme marinovat alespoň 5 minut.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na pánvi. Cibuli oloupeme a usekáme najemno. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky. Oboje přidáme ke slanině a ještě chvilku restujeme.
- Játra vyndáme z vína, lehce je osušíme a vložíme do pánve s orestovanou slaninou a cibulkou. Opečeme je ze všech stran.
- Játra podlijeme několika lžícemi červeného vína, ve kterém jsme marinovali játra. Přidáme bobkový list, hrubě podrcený pepř a dochutíme solí. Játra podusíme na víně asi 10 minut (podle potřeby přilijeme další).
- Pánev odstavíme z ohně. Z podušených jater vyndáme bobkový list. Obsah pánve přendáme do mixéru a nahrubo umixujeme. Hrubou fáši přendáme na širokou mísu a necháme vychladnout.
- Sušené brusinky namočíme a necháme nabobtnat. Pak je scedíme a vmícháme do vychladlé paštiky. Paštiku rozdělíme do jednoporcových misek a necháme ztuhnout v lednici.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1042 KCal
47 %
43 %
-
Energie
4361 KJ
47 %
43 %
-
Sacharidy
18,1 g
21 %
18 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
33,8 g
54 %
50 %
-
Tuky
25,1 g
39 %
36 %
-
nasycené
8,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Rybí koláč
Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.
Rybí aspik
Maso v aspiku je oblíbenou pochoutkou v Rusku.