Paštika z drůbežích jater s vínem a brusinkami

Nachystejte partnerovi romantickou večeři.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Játra pečlivě očistíme od blanek. Nakrájíme je na menší kousky a přendáme do misky. Zalijeme je červeným vínem a necháme marinovat alespoň 5 minut.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na pánvi. Cibuli oloupeme a usekáme najemno. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky. Oboje přidáme ke slanině a ještě chvilku restujeme.
  3. Játra vyndáme z vína, lehce je osušíme a vložíme do pánve s orestovanou slaninou a cibulkou. Opečeme je ze všech stran.
  4. Játra podlijeme několika lžícemi červeného vína, ve kterém jsme marinovali játra. Přidáme bobkový list, hrubě podrcený pepř a dochutíme solí. Játra podusíme na víně asi 10 minut (podle potřeby přilijeme další).
  5. Pánev odstavíme z ohně. Z podušených jater vyndáme bobkový list. Obsah pánve přendáme do mixéru a nahrubo umixujeme. Hrubou fáši přendáme na širokou mísu a necháme vychladnout.
  6. Sušené brusinky namočíme a necháme nabobtnat. Pak je scedíme a vmícháme do vychladlé paštiky. Paštiku rozdělíme do jednoporcových misek a necháme ztuhnout v lednici.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1042 KCal

    47 %

    43 %

  • Energie

    4361 KJ

    47 %

    43 %

  • Sacharidy

    18,1 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    33,8 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    25,1 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    8,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pizzetas s pršutem

Na oslavě se po této jednohubce jen zapráší.

Slaný nákyp s kysaným zelím

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.

Rybí koláč

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.

Rybí aspik

Maso v aspiku je oblíbenou pochoutkou v Rusku.

Paštičky s kuřecím ragú

Vyzkoušejte si doma připravit paštiku.