Ingredience
Postup
- Do větší mísy prosejeme mouku, kterou smícháme se sušeným droždím a poté do ní nahrubo nastrouháme máslo. Přidáme sůl, mléko a žloutek a dobře prohněteme. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho 30 minut odpočinout v chladničce.
- Mezitím připravíme náplň. V míse důkladně promícháme mleté hovězí maso s uzenou paprikou, chilli, římským kmínem, solí a pepřem. Ve velké pánvi na mírném ohni rozehřejeme vepřové sádlo, na kterém necháme zesklovatět a změknout najemno nasekanou cibuli se špetkou soli (5-8 minut).
- Ke změklé cibuli přidáme ochucené hovězí maso a za stálého míchání ho necháme na mírném ohni orestovat. Jakmile se veškerá tekutina z pánve odpaří, stáhneme pánev z ohně a do masa vmícháme nasekané olivy, oregano a jarní cibulku. Náplň necháme vychladnout.
- Troubu předehřejeme na 170 °C. Těsto vyválíme na moukou posypané ploše dotenka. Rádýlkem ho nařežeme na čtverečky o velikosti 8 cm. Do středu dáme náplň a protilehlé strany těsta přeložím přes sebe. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 20 minut.