Otevřené pirožky
Polské pirožky musí v životě ochutnat každý.
Postup
- Do větší mísy prosejeme mouku, kterou smícháme se sušeným droždím a poté do ní nahrubo nastrouháme máslo. Přidáme sůl, mléko a žloutek a dobře prohněteme. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho 30 minut odpočinout v chladničce.
- Mezitím připravíme náplň. V míse důkladně promícháme mleté hovězí maso s uzenou paprikou, chilli, římským kmínem, solí a pepřem. Ve velké pánvi na mírném ohni rozehřejeme vepřové sádlo, na kterém necháme zesklovatět a změknout najemno nasekanou cibuli se špetkou soli (5-8 minut).
- Ke změklé cibuli přidáme ochucené hovězí maso a za stálého míchání ho necháme na mírném ohni orestovat. Jakmile se veškerá tekutina z pánve odpaří, stáhneme pánev z ohně a do masa vmícháme nasekané olivy, oregano a jarní cibulku. Náplň necháme vychladnout.
- Troubu předehřejeme na 170 °C. Těsto vyválíme na moukou posypané ploše dotenka. Rádýlkem ho nařežeme na čtverečky o velikosti 8 cm. Do středu dáme náplň a protilehlé strany těsta přeložím přes sebe. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 20 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
149 KCal
7 %
6 %
-
Energie
622 KJ
7 %
6 %
-
Sacharidy
11,3 g
13 %
11 %
-
Vláknina
0,8 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
5,4 g
9 %
8 %
-
Tuky
8,8 g
14 %
13 %
-
nasycené
4,2 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA