Nakládané papriky s hříbky

nehodnoceno

S domácími nakládanými paprikami sklidíte úspěch.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

6 PORCE +

Rozpis na 6 sklenic (300 ml) :

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    200 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    836 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    30,9 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    9,3 g

    31 %

    31 %

  • Bílkoviny

    10,8 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    2,3 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hříbky očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Pak je povaříme asi 5 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
  2. Papriky očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka.
  3. V hrnci svaříme vodu, ocet, sůl, cukr, bobkový list, černý pepř a hořčičné semínko. Nálev vaříme asi 5 minut a necháme vychladnout.
  4. Uvařené houby a papriku narovnáme do připravených a čistých sklenic a zalijeme octovým nálevem. Dobře uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při 90 °C. Pak necháme vychladnout a uložíme v chladu a temnu.
Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.