Masový závin s křepelčími vejci a kopřivami

nehodnoceno

Na oslavu se tento slaný závin skvěle hodí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    822 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3439 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    43,1 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    36,2 g

    58 %

    53 %

  • Tuky

    55,7 g

    86 %

    80 %

  • nasycené

    17,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso dáme do větší mísy, přidáme vejce, majoránku, najemno nakrájenou cibuli, hořčici, prolisovaný česnek, spařené listy kopřiv, strouhanku a dochutíme solí s pepřem. Směs mícháme a postupně přiléváme smetanu.
  2. Vytvoříme šišku, kterou přemístíme na plech. Po celé délce do ní vytvoříme prsty otvory, do kterých vložíme uvařená vajíčka. Poté celou šišku poklademe plátky slaniny a pečeme při 180°C asi 30 minut. Upečené maso necháme zcela vychladnout.
  3. Listové těsto vyválíme na pomoučněné pracovní ploše na větší obdélník. Z obou stran od poloviny délky k okrajům ho nakrájíme po 2 cm na šikmé pruhy. Maso položíme doprostřed těsta a postupně přes něj překládáme po celé délce proužky z jedné strany na druhou. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky.
  4. Závin dáme opět do trouby asi na 30 minut, pečeme dozlatova. Můžeme ho podávat studený i teplý, dozdobený řeřichou.
Autor:

Podobné recepty

Rohlíčky se špenátovou náplní

Na oslavu upečte slané rohlíčky plněné špenátem.

Nakládané lilky s tymiánem

Nakládat nemusíte jen okurky. Pro změnu zkuste udělat nakládané lilky.

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.