Masový závin s křepelčími vejci a kopřivami
Na oslavu se tento slaný závin skvěle hodí.
Postup
- Maso dáme do větší mísy, přidáme vejce, majoránku, najemno nakrájenou cibuli, hořčici, prolisovaný česnek, spařené listy kopřiv, strouhanku a dochutíme solí s pepřem. Směs mícháme a postupně přiléváme smetanu.
- Vytvoříme šišku, kterou přemístíme na plech. Po celé délce do ní vytvoříme prsty otvory, do kterých vložíme uvařená vajíčka. Poté celou šišku poklademe plátky slaniny a pečeme při 180°C asi 30 minut. Upečené maso necháme zcela vychladnout.
- Listové těsto vyválíme na pomoučněné pracovní ploše na větší obdélník. Z obou stran od poloviny délky k okrajům ho nakrájíme po 2 cm na šikmé pruhy. Maso položíme doprostřed těsta a postupně přes něj překládáme po celé délce proužky z jedné strany na druhou. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky.
- Závin dáme opět do trouby asi na 30 minut, pečeme dozlatova. Můžeme ho podávat studený i teplý, dozdobený řeřichou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
822 KCal
37 %
34 %
-
Energie
3439 KJ
37 %
34 %
-
Sacharidy
43,1 g
49 %
43 %
-
Vláknina
3,0 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
36,2 g
58 %
53 %
-
Tuky
55,7 g
86 %
80 %
-
nasycené
17,6 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA