Doba přípravy: 60 minut
- 375 g kokosu
- 250 g cukru moučka
- 125 g cukru
- 4 bílky
- velká lžíce polohrubé mouky
1. Bílky ušleháme do sněhu a postupně do něj vmícháme cukr, až vznikne pevný sníh.
2. Vešleháme také moučkový cukr, nádobu se sněhem vložíme nad hrnec s horkou vodou a v páře sníh dále šleháme, dokud nezačne tuhnout. Do sněhu vmícháme kokos a mouku. Nádobu odstavíme a šleháme do vychladnutí.
3. Cukrářským sáčkem s kulatou trubicí nastříkáme na plech vyložení papírem na pečení malé hromádky, které pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 2 minuty, poté teplotu stáhneme na 150 °C a kokosky dosušíme dorůžova.
4. Studené kokosky můžeme namáčet vždy ze spodní strany v čokoládové polevě.
Poznámka: Křehké a jednoduché sušenky evokují bílé Vánoce. Je v nich něha i romantika.