Těstoviny s bazalkovým pestem a rajčaty
Ingredience:
- 400 g těstovin (např. orecchiette)
- olivový olej na zakápnutí
- sůl
- 200 g cherry rajčat
- Na pesto:
- 2 hrsti bazalky
- 60 g mandlí
- 2 stroužky česneku
- 80 ml olivového oleje
- 40 g parmazánu + na posypání
Pracovní postup:
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě s trochou olivového oleje. Pak je scedíme a necháme okapat.
- Bazalku otrháme od stonků (část lístků necháme na ozdobu) a rozmixujeme společně s mandlemi, česnekem, olivovým olejem, parmezánem a špetkou soli dohladka.
- Pánev rozehřejeme, přidáme rozpůlené rajčátka, těstoviny a pesto a krátce orestujeme. Před podáváním posypeme zbylými lístky bazalky a hoblinkami parmazánu.