Conchiglie s lososem a smetanovou omáčkou
Ingredience:
- 250 g těstovin conchiglie (mušličky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g čerstvého lososa nakrájeného na malé kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 g mascarpone
- 3 lžíce zeleného pesta
- 3 lžíce vody z těstovin
- 2 jarní cibulky
- sůl a mletý černý pepř
Pracovní postup:
- Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus. Slijeme je a necháme okapat.
- Mezitím nasekáme najemno oloupanou cibuli a česnek, lososa nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme kousky lososa a vše orestujeme.
- Vmícháme mascarpone, pesto a opatrně promícháme. Pak do omáčky přidáme těstoviny s trochou vody a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a podle potřeby osolíme a opepříme.