Piškotová roláda

Střední

60 min

Chtělo by to něco sladkého ke kávě? Pak si připravte tuhle báječnou nadýchanou roládu.

Krémová česneková polévka

Střední

40 min

Perfektní polévka nejen na „vyproštění“ po bujaré oslavě rozvolňování, ale klidně jen tak k obědu nebo k večeři.

Polévka s kyselými okurkami

Střední

45 min

Uvidíte, jak si na této okurkové polévce pochutnáte.

Sezamové bulky

Střední

45 min

Upečte si nadýchané pečivo, které můžete podávat třeba k snídani.

Tvarůžková pomazánka

Lehké

15 min

Tvarůžky - jedni je milují, druzí je nemohou cítit. Přesto tento zrající sýr patří mezi české delikatesy, které je možné použít prakticky do jakéhokoli sýrového receptu. Nejvíce si je ale vychutnáte jako pomazánku s čerstvým pečivem.

České koláče s tvarohem a povidly

Střední

50 min

Kynuté koláče jsou klasikou nejen o Masopustu, ale hodí se ke každé slavnostní příležitosti v Čechách i na Moravě.

Fazolová polévka

Lehké

75 min

Hustá fazolová polévka je skvělá pro zahřátí v chladných dnech, zejména pokud do ní přidáte chilli. V tom případě bude hřejivý efekt dvojnásobný.

Segedínský guláš

Lehké

70 min

Co je lepší než guláš? No přece segedínský guláš! Připravte si maďarskou klasiku, kterou milují dospělí i děti.

Skořicové šneky s cukrovou polevou

Střední

80 min

K podzimu tento nadýchaný dezert prostě patří. Posaďte se ke kamnům v kardiganu nebo se zabalte do deky, na klín si dejte knihu, po ruce mějte kávu a hned vedle talířek s touto sladkou dobrotou. Už nic vám nebude chybět.

Velikonoční hlavička

Lehké

105 min

K tradičním pokrmům patří ve většině českých domácností o Velikonocích hlavička s uzeným masem.