Buřty na černém pivu

Lehké

60 min

Klasika pro setkání s přáteli nebo malou rodinnou oslavu je ideální v tom, že nezabere moc času. Peče se docela sama a vy máte mezitím čas uklidit a vymyslet zábavu pro návštěvu.

Gulášová polévka z mletého masa

Střední

60 min

Tradiční gulášová polévka patří mezi skvosty české kuchyně. Můžete ji připravit z mletého masa, ale klidně zvolit také libové hovězí maso nakrájené na kostičky.

Kynutý houskový knedlík

Střední

20 min

Kupované knedlíky se nemohou těm domácím vyrovnat, přitom příprava není nijak složitá. Nejdelší dobu strávíte čekáním, až těsto vykyne, nebo vařením. Ale to jsou činnosti, které se „dělají samy“ a nijak vás nezdrží od jiné práce. Zkuste recept šéfkuchaře Václava Friče.

Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou

Střední

60 min

Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.

Koblihy s vanilkovým krémem

Střední

50 min

Existuje někdo, kdo by jim odolal?

Čirý hovězí vývar podle Pohlreicha

Střední

240 min

Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, když předvádí přípravu hovězího vývaru, který krásně zahřeje. Pomalé vaření je ideální o víkendu, kdy můžete nechat rodinu ještě spát, založit na plotnu na vývar a máte dvě hodiny třeba na procházku se psem.

Trhané maso podle Zdeňka Pohlreicha

Střední

30 min

Velký kus masa se peče dlouho při nízké teplotě tak, aby se nakonec úplně rozpadalo. Že lze trhané maso připravit i na grilu, dokazuje Zdeněk Pohlreich.

Košíčky s mrkvičkami

Střední

45 min

Překvapte koledníky vtipnými velikonočními laskominami.

Řezy špička

Střední

80 min

Tyto vánoční řezy chutnají přesně jako oblíbené špičky z cukrárny.

Pečený guláš bez míchání pro začátečníky

Lehké

150 min

Kdo dělá poctivý guláš, ten ví, že musíte vystihnout už správný stupeň opečení cibulky, neobejdete se ani bez vytrvalého míchání a následného správného okořenění a zahuštění. Ale recept na guláš bez míchání si žádá vaši přítomnost jen na pár minut. Nakrájet suroviny a zamíchat. To je vše.