Buřty na černém pivu
Lehké
60 min
Klasika pro setkání s přáteli nebo malou rodinnou oslavu je ideální v tom, že nezabere moc času. Peče se docela sama a vy máte mezitím čas uklidit a vymyslet zábavu pro návštěvu.
Gulášová polévka z mletého masa
Střední
60 min
Tradiční gulášová polévka patří mezi skvosty české kuchyně. Můžete ji připravit z mletého masa, ale klidně zvolit také libové hovězí maso nakrájené na kostičky.
Kynutý houskový knedlík
Střední
20 min
Kupované knedlíky se nemohou těm domácím vyrovnat, přitom příprava není nijak složitá. Nejdelší dobu strávíte čekáním, až těsto vykyne, nebo vařením. Ale to jsou činnosti, které se „dělají samy“ a nijak vás nezdrží od jiné práce. Zkuste recept šéfkuchaře Václava Friče.
Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou
Střední
60 min
Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.
Koblihy s vanilkovým krémem
Střední
50 min
Existuje někdo, kdo by jim odolal?
Čirý hovězí vývar podle Pohlreicha
Střední
240 min
Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, když předvádí přípravu hovězího vývaru, který krásně zahřeje. Pomalé vaření je ideální o víkendu, kdy můžete nechat rodinu ještě spát, založit na plotnu na vývar a máte dvě hodiny třeba na procházku se psem.
Trhané maso podle Zdeňka Pohlreicha
Střední
30 min
Velký kus masa se peče dlouho při nízké teplotě tak, aby se nakonec úplně rozpadalo. Že lze trhané maso připravit i na grilu, dokazuje Zdeněk Pohlreich.
Košíčky s mrkvičkami
Střední
45 min
Překvapte koledníky vtipnými velikonočními laskominami.
Řezy špička
Střední
80 min
Tyto vánoční řezy chutnají přesně jako oblíbené špičky z cukrárny.
Pečený guláš bez míchání pro začátečníky
Lehké
150 min
Kdo dělá poctivý guláš, ten ví, že musíte vystihnout už správný stupeň opečení cibulky, neobejdete se ani bez vytrvalého míchání a následného správného okořenění a zahuštění. Ale recept na guláš bez míchání si žádá vaši přítomnost jen na pár minut. Nakrájet suroviny a zamíchat. To je vše.
předchozí | ... 3 4 5 6 7 8 9 ... | další |