Polévka s kyselými okurkami

Uvidíte, jak si na této okurkové polévce pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    307 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1284 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    19,7 g

    22 %

    20 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    15,5 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    18,0 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V hrnci na olivovém oleji asi 5 minut restujeme nakrájenou cibuli i nastrouhanou mrkev. Přihodíme nasekané okurky a nakrájené brambory, přilijeme vývar.
  2. Vmícháme nálev od okurek podle chuti, worcesterskou omáčku, nasekaný česnek, nasekaný kopr a nakrájené uzené maso. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni cca 20 minut doměkka.
  3. Mouku důkladně vmícháme do zakysané smetany. Doplníme ji do polévky, rozmícháme a vaříme dalších 10 minut.
  4. Nakonec polévku dochutíme solí a pepřem. Před podáváním ji ozdobíme snítkami čerstvého kopru.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Zeleninová polévka s fazolemi

I polévka vás může zasytit.

Zeleninová polévka s luštěninami

Zdravá polévka, kterou si užije i vegetarián.

Zvěřinová polévka

Zbylo vám maso ze zvěřiny? Využijte ho na polévku.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.