Polévka s kyselými okurkami
Uvidíte, jak si na této okurkové polévce pochutnáte.
Postup
- V hrnci na olivovém oleji asi 5 minut restujeme nakrájenou cibuli i nastrouhanou mrkev. Přihodíme nasekané okurky a nakrájené brambory, přilijeme vývar.
- Vmícháme nálev od okurek podle chuti, worcesterskou omáčku, nasekaný česnek, nasekaný kopr a nakrájené uzené maso. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni cca 20 minut doměkka.
- Mouku důkladně vmícháme do zakysané smetany. Doplníme ji do polévky, rozmícháme a vaříme dalších 10 minut.
- Nakonec polévku dochutíme solí a pepřem. Před podáváním ji ozdobíme snítkami čerstvého kopru.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
307 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1284 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
19,7 g
22 %
20 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
15,5 g
25 %
23 %
-
Tuky
18,0 g
28 %
26 %
-
nasycené
5,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA