Zvěřinová polévka

Zbylo vám maso ze zvěřiny? Využijte ho na polévku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    463 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1939 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    38,0 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    13,9 g

    46 %

    46 %

  • Bílkoviny

    33,7 g

    53 %

    50 %

  • Tuky

    16,6 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme alespoň tři hodiny nabobtnat. Pak je uvaříme doměkka ve vodě, ve které byly fazole namočené.
  2. Papriky dáme na plech vyložený pečicím papírem a opékáme při 220 °C asi 15 minut. Opečené papriky zabalíme do alobalu nebo do mikroténového sáčku a necháme zapařit. Pak je oloupeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
  3. Maso nakrájíme na kostičky a zprudka opečeme na sádle. Přidáme cibuli a česnek, promícháme, zasypeme moukou a orestujeme.
  4. Maso zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme nakrájené papriky, uvařené fazole i s částí vod a dochutíme solí a pepřem. Krátce povaříme a podáváme s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z červené řepy

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z červené řepy s tymiánovými krutony

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí s houbami

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí s klobásou

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.