Zeleninová polévka s fazolemi

I polévka vás může zasytit.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 75 min

bez namáčení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    291 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1217 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    21,5 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    10,0 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    16,9 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    13,0 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    7,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazole namočíme do studené vody, nejlépe přes noc. Pak je zvolna vaříme v osolené vodě asi 40 minut. Mrkev, petržel a celer oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme najemno, česnek na plátky.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli. Pak přidáme česnek a zeleninu. Společně restujeme ještě asi 5 minut.
  3. Přilijeme 1000 ml vody a vmícháme fazole. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Šunku nakrájíme na proužky a opečeme v pánvi nasucho. Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme ji do talířů a podáváme s opečenou šunkou a celozrnným pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Nepravá rybí polévka

Podávejte na štědrovečerní večeři výbornou rybí polévku.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.