Zeleninová polévka s luštěninami

Zdravá polévka, kterou si užije i vegetarián.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Sušené bílé fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu z fazolí slijeme. Zalijeme je znovu studenou vodou a uvaříme doměkka. Červené sterilované fazole dáme do síta a propláchneme studenou vodou.
  2. Mrkev a petržel oškrábeme a nakrájíme na kusy. V hrnci rozpustíme polovinu másla a krátce na něm podusíme mrkev s petrželí. Pak posypeme karí, asi půl minuty orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedem k varu a vaříme, až bude zelenina měkká. Pak přidáme polovinu vařených bílých fazolí a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
  3. Na zbylém másle orestujeme na kolečka nakrájený pórek a lístky šalvěje. Přidáme do polévky společně se zbylými bílými fazolemi i červenými fazolemi. Polévku dochutíme solí a pepřem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    246 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1031 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    23,7 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    8,5 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    9,7 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    11,3 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Nepravá rybí polévka

Podávejte na štědrovečerní večeři výbornou rybí polévku.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.