Zeleninová polévka s luštěninami
Zdravá polévka, kterou si užije i vegetarián.
Postup
- Sušené bílé fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu z fazolí slijeme. Zalijeme je znovu studenou vodou a uvaříme doměkka. Červené sterilované fazole dáme do síta a propláchneme studenou vodou.
- Mrkev a petržel oškrábeme a nakrájíme na kusy. V hrnci rozpustíme polovinu másla a krátce na něm podusíme mrkev s petrželí. Pak posypeme karí, asi půl minuty orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedem k varu a vaříme, až bude zelenina měkká. Pak přidáme polovinu vařených bílých fazolí a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
- Na zbylém másle orestujeme na kolečka nakrájený pórek a lístky šalvěje. Přidáme do polévky společně se zbylými bílými fazolemi i červenými fazolemi. Polévku dochutíme solí a pepřem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
246 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1031 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
23,7 g
27 %
24 %
-
Vláknina
8,5 g
28 %
28 %
-
Bílkoviny
9,7 g
15 %
14 %
-
Tuky
11,3 g
17 %
16 %
-
nasycené
6,7 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA