- 1 kg vařených brambor
- 5 vajíček natvrdo uvařených
- 20 dkg ementálu
- 2 větší mrkve
- 1 větší cibule + trocha oleje
- 1 plechovka sterilovaného hrášku
- 1 plechovka sterilované kukuřice
- 1 plechovka sterilovaných žampionů
- 5 sterilovaných okurek
- sterilovaná paprika
- 1 velká sklenice tatarky
- sůl, pepř, trochu citronové šťávy
1. Brambory uvaříme ve slupce, společně s mrkví a necháme vychladnout.
2. Cibuli najemno nakrájíme a pak na oleji zesklovatíme - taky necháme vychladit.
3. Brambory s mrkví oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájený ementál,vajíčka, okurky, papriku a přidáme okapaný hrášek, kukuřici, žampiony, taky vychlazenou cibulku.
4. Ochutíme, osolíme, opepříme, můžeme kápnout citronovou šťávu a nakonec přimícháme tatarku. Všechno dobře promícháme, necháme uležet.
Poznámka: Můžeme ozdobit sušenou švestkou, což já dělám pouze o vánocích. Sušené švestky na noc dám do vody a druhý den, když je salát hotový švestkami ozdobím. Ale někomu tato kombinace může vadit, takže je to na chuti.