Broskvovo-rybízový kompot

1 hodnocení

Pokud si na zimu rádi zavařujete ovoce, máme pro vás skvělý recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Rozpis na 4 sklenice o objemu 500 ml:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    426 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1781 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    102,5 g

    116 %

    102 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    2,6 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    0,6 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Broskve důkladně omyjeme, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na poloviny, které vložíme do zavařovacích sklenic o objemu 500 ml. Sklenice i víčka předem vyvaříme nebo důkladně omyjeme a necháme volně uschnout. Rybíz omyjeme, očistíme a otrháme od stonků. Do každé skleničky pak přidáme asi hrst kuliček rybízu.
  2. Cukr rozmícháme v 1 litru vody, přidáme citronovou šťávu a směs přivedeme k varu, povaříme asi 1 minutu. Připravené ovoce zalijeme horkou směsí až po okraj a sklenice uzavřeme. Vložíme je do hrnce s vodou a při 85 °C sterilujeme asi 20-25 minut.
Autor:

Podobné recepty

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.