Střecha
Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.
Stupeň obtížnosti
Náročné
Vaření 40 min
bez tuhnutí a zasychání
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
368 KCal
17 %
15 %
-
Energie
1541 KJ
17 %
15 %
-
Sacharidy
28,4 g
32 %
28 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
6,8 g
11 %
10 %
-
Tuky
24,8 g
38 %
35 %
-
nasycené
14,7 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Tvaroh vyklopíme do mísy. Přidáme moučkový cukr a tvaroh začneme šlehat. Postupně přiléváme zchladlé rozpuštěné máslo, až vyšleháme hladký krém. Přendáme ho cukrářského sáčku.
- Na pracovní plochu rozložíme alobal a na něj těsně vedle bebe sušenky (3x5 kusů). Sušenky skládáme tak, aby vedle sebe nikdy neležely dvě světlé, nebo dvě tmavé. Pak je potřeme malinovou marmeládou a přestříkáme tvarohem. Navrch rozložíme další sušenky, a to tak, aby na světlých ležely tmavé a naopak.
- Podélnou prostřední řadu sušenek přestříkáme znovu krémem a rozložíme na ni maliny. Obě boční řady přehneme přes náplň na prostřední řadě. Střechu zabalíme do alobalu a v lednici ji necháme ztuhnout.
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Pak do ní důkladně vmícháme teplou smetanu. Střechu vybalíme z alobalu a postavíme ji na kovovou mřížku. Přelijeme ji polevou a necháme zaschnout. Před servírováním ji nakrájíme nahřátým nožem.