Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 40 min

bez tuhnutí a zasychání

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    368 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1541 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    28,4 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    6,8 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    24,8 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    14,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tvaroh vyklopíme do mísy. Přidáme moučkový cukr a tvaroh začneme šlehat. Postupně přiléváme zchladlé rozpuštěné máslo, až vyšleháme hladký krém. Přendáme ho cukrářského sáčku.
  2. Na pracovní plochu rozložíme alobal a na něj těsně vedle bebe sušenky (3x5 kusů). Sušenky skládáme tak, aby vedle sebe nikdy neležely dvě světlé, nebo dvě tmavé. Pak je potřeme malinovou marmeládou a přestříkáme tvarohem. Navrch rozložíme další sušenky, a to tak, aby na světlých ležely tmavé a naopak.
  3. Podélnou prostřední řadu sušenek přestříkáme znovu krémem a rozložíme na ni maliny. Obě boční řady přehneme přes náplň na prostřední řadě. Střechu zabalíme do alobalu a v lednici ji necháme ztuhnout.
  4. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Pak do ní důkladně vmícháme teplou smetanu. Střechu vybalíme z alobalu a postavíme ji na kovovou mřížku. Přelijeme ji polevou a necháme zaschnout. Před servírováním ji nakrájíme nahřátým nožem.
Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.