Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    548 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2293 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    46,4 g

    53 %

    46 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    9,0 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    36,2 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    21,6 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřicím práškem, jedlou sodou a špetkou soli. Mléko smícháme se zakysanou smetanou, ibiškem a kakaem.
  2. Změklé máslo utřeme do pěny a přišleháme cukr, zapracujeme vejce. Na závěr zašleháme mouku spolu s mléčnou směsí. Těsto rozdělíme do dvou vymazaných a vysypaných forem (průměr 18 cm).
  3. Korpusy pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě při 160 °C a počkáme, až vychladnou. Mezitím svaříme nakrájené jahody s cukrem a mletým ibiškem. Propasírujeme a také necháme vychladnout.
  4. Mascarpone promícháme s pyré a cukrem. Vlijeme smetanu a vyšleháme do krému. Korpusy spojíme vrstvou krému, zbytkem potřeme boky a vršek dortu. Dozdobíme například mletým ibiškem a jedlými květy. Uložíme zatuhnout do chladničky.
Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.