Ingredience
Postup
- Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřicím práškem, jedlou sodou a špetkou soli. Mléko smícháme se zakysanou smetanou, ibiškem a kakaem.
- Změklé máslo utřeme do pěny a přišleháme cukr, zapracujeme vejce. Na závěr zašleháme mouku spolu s mléčnou směsí. Těsto rozdělíme do dvou vymazaných a vysypaných forem (průměr 18 cm).
- Korpusy pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě při 160 °C a počkáme, až vychladnou. Mezitím svaříme nakrájené jahody s cukrem a mletým ibiškem. Propasírujeme a také necháme vychladnout.
- Mascarpone promícháme s pyré a cukrem. Vlijeme smetanu a vyšleháme do krému. Korpusy spojíme vrstvou krému, zbytkem potřeme boky a vršek dortu. Dozdobíme například mletým ibiškem a jedlými květy. Uložíme zatuhnout do chladničky.