Ingredience
Postup
- Připravíme korpus, vejce s cukrem vyšleháme v hustou pěnu, do které postupně vmícháme mouku. Směs rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme.
- V kastrolu svaříme 100 ml vody s cukrem, ochutíme punčem, obarvíme potravinářskou barvou a necháme vychladnout.
- Korpus rozkrojíme na polovinu. Jednu polovinu rozkrojíme vodorovně na dva díly a jeden díl korpusu potřeme polovinou džemu. Na povrch položíme nerozkrojený díl korpusu, který celý provlhčíme cukerným rozvarem.
- Zbylý korpus potřeme zbylým džemem a položíme na povrch provlhčeného korpusu džemem dolů. Necháme v chladničce 24 hodin odležet.
- Povrch řezů potřeme polevou, kterou připravíme smícháním cukru se šťávou, 3 lžícemi horké vody a barvou. Polevu necháme ztuhnout a nakrájíme na jednotlivé řezy, které na povrchu ozdobíme ovocem.