Diskuze

U domu pro seniory má vyrůst parkovací dům. Lidé se bojí, že přijdou o park

Senioři ze Šalounovy ulice v Praze 11 si nepřejí sousedit s parkovacím domem P+R, který má vyrůst za jejich domem s pečovatelskou službou. V blízkosti zařízení je totiž park, o který kvůli výstavbě parkoviště přijdou. Podle radnice Prahy 11 se park „pouze“ přestěhuje na střechu parkovacího domu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Praha 11 bojuje s nedostatkem parkovacích míst. Stále zde nejsou modré zóny a tak zde parkuje kdekdo, a taky i tam, kde se to nemá, např. před kontejnery na odpad, který pak nelze odvézt. Také jsou zde vraky, které se musí zdlouhavě několik měsíců řešit, i když mají propadlou technickou kontrolu. To tam, kde zóny jsou, není problém. Lidi mají několik aut v rodině a často je ani nepoužívají všechny. Ale za parkování se nic neplatí a tak aut přibývá.

Parkovací dům je jen jedno z řešení, a bohužel musí takové domy někde stát, překážet budou každému.

Přimlouvám se za modré zóny, aby alespoň místní mohli před svým domem - panelákem , zaparkovat. Takto s invalidním manželem jezdíme jen dopoledne, odpoledne už nezaparkujete.

0 1
možnosti

Demonstrace sobectví. Koukáte jak vydusit všechny své sousedy modrými zónami a s Vaším problémem to nijak nesouvisí. Jen prostě dusit druhé. Rv

Pokud je manžel invalidní, vyběhejte si "ZTP do auta" a zažádejte si o vlastní parkovací místo. Tak se takový požadavek v MČ P11 řeší. ;-)R^

A nebudete muset kádrovat sousedy.

Na P11 je hodně placených parkovišť za 800-1200-1500 Kč měsíčně. Jsou plná, místo se špatně shání. Tedy, většina zdejších motoristů hodně platí za parkovné. Ale je to služba, co nese klid. Máte své parkovací místo jisté.

Můžete postupovat shodně. Ale to raději dusit druhé, abyste parkovali Vy samojediní zdarma. Pokud se zavedou modré zóny, bud k těm 10 tis. parkovného muset přidat 1000 Kč za modrou zónu.

(Zdejší senioři mě vytáčí. Dopoledne využijí k tomu, aby si postavili svoji plechovku pod okno a pak měsíce nevyjedou. Že potřebují parkovat i druzí, je jim zcela ukradené. Přitom právě senioři, co intenzivně nejezdí, by měli auto garážovat a odsunout z ulice. To by P11 pomohlo.)

Kdysi tady ODS vymyslela "ekonomické řešení" - levné nadzemní parkovací domy. Je to škaredé, ale levné. Každá novostavba dnes strká garáže pod zem, ale radnice by pořád stavěla garáže lidem před okny bytů. Tedy, plete se. Ty garáže nikde stát a překážet nemusí.

Je to spojené s cenou pozemků. Nevyplatí se dnes na drahém pozemku udělat plošné parkoviště a pomoc tak místním. Vyplatí se takový pozemek zastavět do výšky. Nejde pak jen o překážející garáže, jde i o překážející novostavby a mohutný nárůst dopravy. Přesně o tom je toto parkoviště. Rv

0 0
možnosti

A dotaz, nevíte, co je to za objekt, ta oplocená zahrada na rohu Opatovské a Chilské? Jednou jsem viděl nějaký článek a už jsem to zapomněl. Když Šalounova, nabízí se dům Ladislava Šalouna autora Husova pomníku.

Psina, když se budovalo Jižní Město tak stavbaři obcházeli tuto zahradu obloukem. Sídliště je postaveno kolem ní. Nedotknutelná zahrada. Čarodějky z předměstí. Prý tady byl nějaký akademik a nesmělo se na ni sáhnout. Proto ji Opatovská objíždí.

Nemá ten akademik váhu i dnes? Že by se musel P+R cirkus pakovat? A místo toho by zde EU musela vybudovat "park umění"? ;-)

0 0
možnosti

Podle plánované zástavby kolem Chilské, bude Chilská totálně dopravně přetížená. Dávat sem P+R je dost mimo. Spíš. Na Praze 11 při každé stavbě vždy jela utajená úvaha, že když staví developer, mohla by mu Praha postavit parkování. Až tady bude pytel kanceláří a dojíždějící obsadí místa k parkování místním, tak by se levný parkovací dům právě zde hodil. To by mohlo být P+R.

Nejde nejspíš o Prahu, ale výhradně o zájem výstavby nad metrem Opatov. Což je právě ostře sledovaná lokalita.

Mé oblíbené téma, když se zahájila rekonstrukce Opatova, tak tady generalita přes pražskou dopravu dělala kašpárky pro média. Šou včetně Scheinherra a starosty Prahy 11. Ve stejný okamžik to 154 vezoucí mateřskou školku z Hájů napálila do autobusu Prahy 11 na Chodově. Děti v šoku. Pár v Thomayerovce. A Scheinherr na Opatově vykládá o krásách pražské MHD. A kolem něho poletují vrtulníky záchranky. ;-D

Párkrát jsem si teď postál v koloně Ke Kateřinkám. Tady se povolí nová výstavba a stávající ulice nestíhají. Co raději vyřešit tak otřesný dopravní problém, než plánovat štvanici na seniory Prahy 11? ;-)

0 0
možnosti

Jak je to v Parku na Chodově? Milion prestižních firem. Nějaké ty podzemní garáže pro manažery asi jsou. Místní si stěžovali na zvýšené parkování v okolí mezi paneláky. Byla tady válka o garáže Vojtíškova, kdy tady radnice Prahy 11 nasázela zákazy parkování, aby nahnala místní na placené parkoviště. A údajně, garáže Vojtíškova užívají zaměstnanci z The Park.

Na Chodově je P+R. Což by pro zdejší zaměstnance mohlo být vhodné parkoviště. (Ale jen odhaduji. Nevím přesně.)

0 0
možnosti

P+R na Chodově - 650 míst, teď v pracovní den 13:30, 204 volných. P+R na Opatově, hned v sousedství, 208 míst, 93 volných. Scheinherre, nezdá se, že by to hořelo a řidiči bez možnosti vlézt do Céčka na Chodově nepřežili. Nech toho plácání nesmyslů a konečně už z Prahy vypadni! V Řeži také potřebují zametat chodníky. Rv

Podle HPP11, jde o zástavbu kolem Chilské. Developer má povinnost nabídnout P+R. Pokud Praha mezitím postaví P+R za peníze Pražanů, developer ušetří a na uvolněném prostoru naopak vydělá. A to se vyplatí.

Na stole bylo i řešení, zdejší pečovatelák zbourat a seniory vypakovat jinam. Pak by P+R parkovací dům nikomu nepřekážel. A opět jde o ODS a její letitý deviantní nápad, budovat po Praze 11 nadzemní garáže. Jsou tedy ve hře nadzemní garáže "vzor ODS". ;-D

0 0
možnosti

S výstavbou parkovacího domu nesouhlasím, protože ty mají vyrůstat u stanic metra tedy Háje, Opatov, Chodov, Roztyly. Právě v oblasti Roztyl se chystá výstavba nové čtvrti Dolní Roztyly kde by měla být do budoucna trasová také linka 117. Vzniknout má také obchodní centrum Chodovec, lidé tak mají obavy s větším počtem aut. Již nyní od přestěhování hobbymarketu do Michle jsou k vidění vozy s SPZ S, E, B, J, C, U, T, Z, P, K, M, H, L.

0 3
možnosti

Já s ním sice taky nesouhlasím, ale vy píšete nesmysly. Tohle je u stancie metra. A poznávací značky se přo přestěhování už řadu let nemění. Podle těch nemůžete soudit zvlášť v Praze celkem nic.

1 0
možnosti

Ten cynismus, "přestěhujeme zeleň na střechu domu...", to se seniorům bude špacírovat!

0 0
možnosti

J25i48ř22í 53K38ü67h36r

10. 6. 2021 13:23

Se jich toho taky několik jistě nedožije.

Takže by své poslední dny trávili v parku a ne vedle hlučné stavby.

0 0
možnosti

Plánování a rozvoj města spočívá v zastavění zelených ploch kdekoliv a čímkoliv. To tohle potřebujeme politiky?

0 2
možnosti

Zrovna tady je zeleně opravdu dost.

0 2
možnosti

Vždyť to je porad to samé do kola. Auta parkují všude, vyřešte to. Ok, postavíme parkovací dům. Proč ho stavíte tady? Postavte ho o dvě ulice vedle.

7 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Kriminalisté řeší vraždu v Řepích, po napadení v autoservisu tam zemřel muž

18. dubna 2024  14:38,  aktualizováno  19.4 13:45

Pražští policisté vyšetřují případ napadení v autoservisu v Řepích. „Na místě byl zadržen jeden...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sochař Černý se v televizi pohádal s kurátorkou o „motýly“. Padly i vulgarismy

20. dubna 2024  16:24

Boj o moderní umělecká díla si vyžádal na poměry České televize ostrou slovní přestřelku. Stalo se...

Prahu čeká velká tramvajová výluka. Dvacet linek změní na dva měsíce trasu

24. dubna 2024  16:28

Cestující v Praze čeká od pondělí 29. dubna rozsáhlá výluka tramvají, která bude trvat přibližně...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia - Olomouc 2:2, domácí srovnali před koncem. Titul se jim vzdaluje

21. dubna 2024  14:11,  aktualizováno  17:13

Že po jednoznačné první půli padnou po přestávce v Edenu rychlé dva góly, se dalo celkem jasně...

Posílili jsme opatření, tvrdí pořadatel maratonu. Minule závodníci kolabovali

26. dubna 2024  16:38

Přes osm tisíc běžců, z toho přibližně polovina ze zahraničí, a zhruba 200 milionů zisku pro českou...

„Dobrý informátor usnadňuje ochranu státu.“ Jak první republika bojovala s trolly

26. dubna 2024

Premium „Ueberfallkommanda“, psi pro policejní patroly na periferii a obušky pro četníky, přepadové tiskové...

Slávisté za chování fanoušků proti AC Milán vyvázli jen s pokutou

26. dubna 2024  14:20

Fotbalová Slavia dostala další více než dvou milionovou pokutu za chování fanoušků v evropských...

Vlasák míří do Boleslavi ředitelovat, Král zůstává trenérem

26. dubna 2024  14:08

Hokejisty Mladé Boleslavi povede v příští extraligové sezoně jako hlavní trenér Richard Král, jehož...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...