Alberta A. (na snímku) napadl loni v červnu v Rokycanech pracovník rychlého občerstvení. Za vším byla pravděpodobně nevěra.

Alberta A. (na snímku) napadl loni v červnu v Rokycanech pracovník rychlého občerstvení. Za vším byla pravděpodobně nevěra. | foto: Petr EretMAFRA

Za napadení soka v lásce dostal útočník u soudu peněžitý trest

  • 3
Alžířan Said M. musí zaplatit 8 tisíc korun za loňské napadení kosovského Albánce Alberta A. Rozhodl tak Okresní soud v Rokycanech. Motivem útoku bylo přiznání přítelkyně Alberta A., že měla s Alžířanem milostný poměr. Napětí mezi partnery vyvrcholilo o několik měsíců později, kdy Albánec svoji družku zastřelil.

Podle obžaloby sedmatřicetiletý Alžířan loni v červnu pracoval v rokycanském rychlém občerstvení a u prodejny napadl Alberta A., dal mu několik úderů pěstí do hlavy, obličeje a břicha.

Státní zástupkyně ho vinila z výtržnictví a z pokusu o ublížení na zdraví.

Za výtržnictví dnes Said M. dostal peněžitý trest ve výši osm tisíc korun. „Mezi oběma muži panovaly vyhrocené vztahy, evidentně kvůli žárlivosti. Podle zjištění Said M. napadl poškozeného pěstmi. Ačkoliv držel v ruce nůž, nepoužil ho. Všemu přihlížely děti Alberta A.,“ zdůvodnila verdikt soudkyně Okresního soudu v Rokycanech Linda Hnátová.  

Souzený muž tvrdí, že Albert A. ho několik měsíců provokoval a vyhrožoval mu textovými zprávami. Naopak poškozený vše popírá. „Družka se k nevěře částečně přiznala. Šel jsem pak do prodejny a chtěl jsem si s tím mužem promluvit,“ vysvětloval Albert A.

Po tomto konfliktu mezi oběma muži, asi o čtyři měsíce později, přijel Albert A. do Kotelské ulici v Rokycanech, kde je průmyslová zóna. Tam už v jiném voze seděla spolu s jejich synem jeho družka a čekala na svoji kamarádku, které končila směna. Podle závěrů vyšetřovatelů tam Albert A. ženu střelil do hlavy a ujel.

Policisté ho zadrželi za necelé dvě hodiny v Plzni. Žena po jedenácti dnech v nemocnici zemřela.

Třiačtyřicetiletý Albert A. je nyní ve vazbě. Za vraždu o šest let mladší družky mu hrozí až osmnáct let vězení.

Policie uvádí, že údajným motivem vraždy, která se stala loni v říjnu, byly mezilidské vztahy. Blíže ale motiv nespecifikovala.

Jedním z důvodů napětí mezi partnery mohl být vztah, který žena navázala právě s Alžířanem v době, kdy si Albert A. odpykával desetiletý trest za obchodování s drogami. Na podzim roku 2017 byl z vězení podmíněně propuštěn.

Utýral ji, říká otec postřelené z Rokycan (21. 10. 2018)

21. října 2018