Bývalý zaměstnanec firmy na Pardubicku požárem nezničil jen dodávku, ale i...

Bývalý zaměstnanec firmy na Pardubicku požárem nezničil jen dodávku, ale i halu, ve které stála. | foto: Policie ČR

Bývalý zaměstnanec se posilnil vodkou a zapálil zaměstnavateli auto

  • 16
Až tříleté vězení hrozí muži, který na Pardubicku úmyslně zapálil dodávku majiteli firmy, který mu dal výpověď. Škoda na vozidle i přilehlé hale je 850 tisíc korun.

Kriminalisty tento týden zadržený muž byl zaměstnancem poškozené firmy od června, v práci ho viděli naposledy 12. října. Pracovní poměr dle svých slov ukončil na vlastní žádost. Majitel mu prý dlužil 130 tisíc korun a na žádosti o vyplacení nereagoval.

Vyřizování účtů mezi bývalým zaměstnancem a majitelem firmy tak  vyvrcholilo minulou sobotu nepochopitelnou pomstou. Třiačtyřicetiletý muž promyslel vše do posledního detailu. Než se vydal k areálu firmy, posilnil se vodkou, přelezl plot a tekutým podpalovačem polil firemní vozidlo. Pak škrtl zapalovačem.

Podpalovač nefungoval tak rychle, jak předpokládal, chvíli čekal, jestli se to vůbec rozhoří, až když si byl jistý, že auto plameny pohltí, teprve potom stejnou cestou spokojeně odešel.

„Při čekání na autobus zaznamenal příjezd hasičů. Vůbec nepochyboval o tom, že jedou na požár, který on sám založil,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová.

Žháře kriminalisté dopadli na ubytovně po pěti dnech od útoku. Kromě vězení se zřejmě nedoplatí. Neshořelo pouze vozidlo v hodnotě 850 tisíc korun, požár totiž poškodil i halu, ve které bylo auto zaparkované.

„Podezřelý se k jednání doznává, za poškození cizí věci mu hrozí až tříleté vězení. Škoda převyšuje milionovou hodnotu,“ dodala Maturová.