VIDEO: Otec nechal řídit sedmnáctiletého syna. Bylo mi zle, tvrdil hlídce

  • 21
Pardubičtí strážníci přistihli otce se synem, kteří si společně vyjeli autem do centra města. Problém byl, že otec nechal řídit sedmnáctiletého mladíka, který ještě neprošel autoškolou. Patrně i kvůli tomu se syn hned dopustil dopravního přestupku, čímž upoutal pozornost hlídky.

Strážníci si všimli, že auto odbočilo mimo přikázaný směr jízdy z Masarykova náměstí k nákupnímu centru. Pustili se za ním a když jej dostihli, mladík před jejich zraky zamířil na sedadlo spolujezdce a otec za volant.

„Strážníkům pak dvojice uvedla, že byl otec v akutní zdravotní nouzi a syn ho vezl pro léky. Tato nouze ale otce přešla ve chvíli, kdy před naší hlídkou syna za volantem střídal, a zcela odezněla, když mu náš strážník nabídl přivolání záchranné služby,“ glosoval případ mluvčí pardubické městské policie Jiří Sejkora.

Případem se nyní zabývá státní policie. Postih hrozí jak synovi, tak jeho otci.

„Synovi hrozí zákaz činnosti na rok, tedy po dobu trestu si nebude moci udělat autoškolu, otci zase ve správním řízení hrozí pokuta až 2 500 korun, za to, že svěřil řízení automobilu neoprávněné osobě,“ řekla pardubická policejní mluvčí Dita Holečková.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit