Muž si po pádu z okna na několikrát zlomil ruku. | foto: Městská policie Pardubice

Zdrogovaný muž skočil z devíti metrů, se zlámanými kostmi utíkal strážníkům

  • 22
Z devítimetrové výšky skočil pod vlivem drog pětadvacetiletý muž z Pardubic. Se zlomeným kotníkem a na několikrát zlomenou rukou se pak snažil utéci přivolaným strážníkům. Ti pak museli pomáhat i u jeho ošetření v nemocnici.

Vše se odehrálo v neděli po půlnoci. Ženu vyděsil pětadvacetiletý polonahý muž, který jí klepal na okno. Strážníci ho pak objevili o kus dál.

„Z popisu dění strážníci pochopili, že muž patrně opustil své ubytování oknem a to okno bylo nad zemí výše, než byly kosti mladého muže schopny zvládnout a mozek vyhodnotit. Do tohoto stavu duševního a posléze i fyzického jej dovedla konzumace pervitinu,“ uvedl mluvčí strážníků Jiří Sejkora.

Když muž spatřil hlídku, dal se před ní kulhavým krokem na útěk. Na první pohled bylo vidět, že za jeho zvláštními pohyby jsou utrpěná zranění - zlomený kotník a několikrát viditelně zlomená ruka.

„Navzdory tomuto stavu se snažil strážníkům stále vysmeknout a bránil se poskytnutí pomoci. Do tohoto stavu duševního a posléze i fyzického jej dovedla konzumace pervitinu,“ řekl mluvčí městských strážníků Jiří Sejkora.

Muž pod vlivem drog trpěl bludem, kvůli němuž se domníval, že ho všichni chtějí zabít. Asistence strážníků tak byla nezbytná nejen při převozu do nemocnice, ale i při provádění snímků a ošetřování zlomených kostí.