Agresivní narkoman proletěl skleněnými dveřmi, tlumicí injekce nezabírala

  • 19
Pardubické strážníky na půl neděle zaměstnal agresivní narkoman. Kromě napadení hlídky proběhl dveřmi nemocniční psychiatrie, což mělo za následek řezná zranění. Nepříčetný muž necítil bolest a droga mu dodala sílu.

Nebezpečného uživatele návykových látek krotili strážníci nejprve v Bělehradské ulici, kde skákal před jedoucí vozidla. 

Hlídka jej předala záchranářům a muž skončil v nemocnici na psychiatrické ambulanci. Tam se ukázalo, že je pod vlivem marihuany a pervitinu. 

„Ve chvíli, kdy měl opustit nemocnici a pokračovat na záchytnou stanici, ale napadl zřízence i přítomné strážníky a rozběhl se k východu. Dveře na fotobuňku ale nereagovaly na jeho chemií zvýšenou rychlost a muž do nich vzápětí plnou silou narazil,“ řekl mluvčí strážníků Jiří Sejkora.

Narkoman kompletně rozbil skleněnou výplň a o střepy se pořezal. Hlídka jej zadržela, ale na bezpečné zvládnutí zcela nepříčetného muže už byla zapotřebí posila v podobě dalších tří hlídek. 

„Zraněný muž cákal krev po strážnících i zdravotnících. Tím komplikoval zákrok. Jakákoliv domluva s tímto uživatelem návykových látek se ukázala jako nemožná. Strážníci proto museli znovu použít donucovací prostředky a zuřivě se bránícího muže doslova zalehnout, aby mu konečně mohla být přiložena pouta a zdravotníci jej mohli znovu ošetřit,“ řekl Sejkora.

U ošetření pak musely asistovat tři hlídky. I s pouty pacient nevydržel ani sekundu v klidu a bez přestání se klepal. Ani tlumicí injekce nezmírnila účinky drog, které do sebe vpravil zhruba před pěti hodinami. 

Celá událost začala v půl deváté ráno a skončila po 13. hodině. Kromě státní policie zaměstnala celkem čtyři hlídky strážníků, zdravotníky tří nemocničních oddělení a dvě posádky záchranné služby. 

Kvůli výši způsobené škody za rozbité dveře si případ jako trestný čin převzala státní policie, agresivní muž skončil na záchytné stanici.


Témata: Pardubický kraj